Поново графити на шабачкој џамији

Непознате особе исписале графит "Србија Србима" на зиду џамије у Шапцу. То је други пут у последњих седам дана да се та џамија нашла на мети вандала.

На шабачкој џамији, коју контролише Исламска заједница Србије са реис ул улемом Адемом Зилкићем на челу, јутрос је освануо графит "Србија Србима", исписан ћирилицом, рекао је главни имам Мехмедалија Вели.

Он је подсетио да је пре неколико дана, у ноћи када је главни муфтија Исламске заједнице у Србији Муамер Зукорлић на прослави у Новом Пазару најавио египатско пролеће у Србији, та џамија, такође, била на мети вандала.

Вели је рекао да је догађај од пре неколико дана Исламска заједница Србије прећутала, али да овај сада не жели да прећути, јер сматра да су они који су то учинили превршили сваку меру.

"Ово је још један од вандализама неких тамо који је вероватно проистекао из гнева због нечијег говора мржње и неразумевања", рекао је Вели и додао да шабачки муслимани никада нису имали проблем са Србима, али да га сада све ово помало чуди и плаши.

"Једини наш заједнички непријатељ је ђаво или шејтан који уноси немир у наше куће и наше душе и чини да тај наш гнев изадје на видело кроз графите, лупање и разбијање", истакао је Вели.

Потврдио је да је полиција од четвртка, када је дошло до првог скрнављења џамије, стално патролира.

Вели је, међутим, указао на локалну самоуправу, која је, како каже, показала неразумевање и никада није реализовала обећање да верски објекат заштитити постављањем ограде.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи