Апелациони суд о Урошу Мишићу

Суђење навијачу "Црвене звезде" Урошу Мишићу, два пута првостепено осуђеном на 10 година затвора због покушаја убиства жандарма Небојше Трајковића, на фудбалској утакмици 2007. године, почело пред Апелационим судом у Београду.

Пред Апелационим судом у Београду почело је суђење навијачу "Црвене звезде" Урошу Мишићу, два пута првостепено осуђеном на десет година затвора због покушаја убиства жандарма Небојше Трајковића на фудбалској утакмици, у децембру 2007. године.

Апелациони суд ће самостално изводити доказе и донети коначну, правоснажну пресуду, пошто су до сада укинуте две првостепене пресуде.

Данас је саслушан руководилац обезбеђења на утакмици фудбалских клубова "Црвена звезда" и "Хајдука" из Куле, одржаној 2. децембра 2007. године, Драгој Ћургуз који је рекао да није био непосредно надређен повређеном Трајковићу и да зато није знао његова овлашћења.

Ћургуз је рекао да му је Трајковићев надређени, Драган Васиљевић,  рекао на утакмици да нема људе на северној страни стадиона, као и да је Трајковић могао да се слободно креће по стадиону од једних трибина до других.

Поред Ћургуза, сведочио је и судски вештак Душан Дуњић који је навео да је током прегледа повређеног жандарма Трајковића константовано нарушавање психичког здравља као последица ближих догађаја који су изазвали стрес.

Дуњић је рекао да су Трајковићу нанете опекотине на левој страни лица и врата и истакао да највероватније није било контакта бакље са уснама, јер би у супротном Трајковић вероватно умро.

Судија Апелационог суда Верољуб Цветковић рекао је да се жандарм Небојша Трајковић од 8. фебруара ове године налази на психијатријском лечењу на Војно-медицинској академији у Београду, јер му се погоршало здравствено стање због понављања суђења и навео да би Трајковићево лечење требало да траје око два месеца.

Мишић је два пута првостепено осуђен на казну од 10 година затвора, први пут пред некадашњим Окружним судом у Београду, 19. септембра 2008. године, али је бивши Врховни суд, 3. марта 2009. године, укинуо ту пресуду и наложио ново суђење, на којем је 28. априла Мишић поново осуђен на 10 година затвора.

На следећем претресу пред Апелационим судом, заказаном за 21. март, Суд ће саслушати Небојшу Трајковића.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи