СРС: Пресуда Шешељу у марту

Шеф правног тима за одбрану Војислава Шешеља Зоран Красић рекао да очекује повољну пресуду лидеру радикала крајем марта и да очекује његов повратак у земљу.

Очекујем повољну пресуду Војиславу Шешељу у Хашком трибуналу крајем марта и његов скор долазак у Србију, изјавио је Зоран Красић, шеф правног тима за одбрану председника Српске радикалне странке.

Красић је најавио да ће се 22. фебруара одржати претпретресна конференција у поступку против Шешеља за непоштавање суда и да ће се тада обелоданити да ли ће бити наставка суђења.

Шеф правног тима за одбрану Шешеља подсетио је да ће од 7. до 9. марта Шешељ и тужилаштво изнети аргументе, како би суд могао да утврди да ли је тужилаштво успело да докаже кривицу.

Красић је потврдио да ће 19. фебруара у Београду у организацији СРС бити одржан међународни научни скуп поводом осам година откако је Шешељ у притвору Хашког трибунала.

Зоран Красић напомиње да ће на скупу у Центру "Сава" учествовати 16 представника из Русије, из свих посланичких група Думе, руског комитета за заштиту Шешеља са Сергејом Бабурином на челу, а очекује и долазак француског адвоката Жана Вержеса.

Красић је истакао да је у току преко општинских одбора СРС припрема петиције за ослобађање Шешеља и позвао све грађане који деле мишљење те странке да се обрате активистима радикала и потписом дају подршку, уколико сматрају да је лидер радикала невин.

Шешељу се у Хагу суди за злочине против човечности и повреде ратног права и обичаја у Хрватској, Војводини и Босни и Херцеговини, од 1991. до 1993. године.

Лидер радикала је 21. јануара 2009. године додатно оптужен за непоштовање Трибунала због обелодањивања имена и других личних детаља три заштићена сведока, због чега је осуђен на 15 месеци затвора.

Шешељ је 4. фебруара 2010. године други пут оптужен због објављивања података о једанаест заштићених сведока у својој књизи.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи