Браниоци траже ослобађање

У завршној речи на суђењу за убиство француског држављанина Бриса Татона одбрана оптужених тражила да они буду ослобођени оптужби и да им се укине притвор, пошто није доказано да су на смрт претукли француског навијача.

Адвокати оптужених тражили су, у завршној речи, да оптужени за убиство француског држављанина Бриса Татона буду ослобођени оптужби и да им се укине притвор, јер није доказано да су, 2009. године у Београду, на смрт претукли француског навијача.

Адвокат Зора Добричанин - Никодиновић рекла је данас у Вишем суду у Београду да током поступка није утврђено да су њен брањеник Иван Грковић и остали оптужени извршили кривично дело које им се ставља на терет. Она је од судског већа тражила ослобађајућу пресуду и пуштање Грковића из притвора.

"Молим вас да се изборите и одупрете притиску и да судбину овим момака одреде докази, а не жеље политичара и политиканата", рекла је Добричанин - Никодиновић.

Она је додала да суђење четрнаесторици оптужених за убиство Татона има политички карактер и затражила од судског већа да "надживи овај тренутак и да правичном одлуком надвлада силу политичке фаме".

"Хтели ми то или не, политика је обележила ово суђење", оценила је Добричанин-Никодиновић и осудила изјаве политичара да је срамотно што овај поступак још није окончан.

Она је као пропуст навела то што током поступка нису прибављени снимци са сигурносних камера, које се налазе на оближњим кафићима и покривају део степеништа на Обилићевом венцу.

Осврнувши се на завршну реч тужиоца, адвокат Добричанин-Никодиновић је рекла да тужилаштво нема доказа да је Татон гурнут са степеништа. Тужилац никада није именовао неког од оптужених да је ударио Татона.

"Немамо ниједан доказ да је ико од оптужених пипнуо Татона", рекла је она.

Адвокат Светозар Вујачић, бранилац Дејана Пузигаће, који је у бекству због чега му се суди у одсуству, навео је да "у овом кривичном поступку нема ни Д од директног умишљаја за наведено кривично дело".

"Било је навијачких туча и биће их још, навијачи се никада не туку да би убили неког, немају мотив за то", рекао је Вујачић.

Он је истакао да оптужница није утемељена на доказима, да "има претпоставки и сумњи, а на њима се не може заснивати ваљана пресуда", и да нема доказа да је Пузигаћа организатор напада на Французе.

Бранилац Владимира Бошковића, који се брани са слободе, Владан Вукчевић рекао је да би његов брањеник евентуално могао да одговара за кривично дело ометање службеног лица, а не за помоћ после извшења кривичног дела, јер је код Бошковића оптужени Милан Тарлаћ једну ноћ преспавао.

Сутра завршна реч оптужених

Изношење завршних речи биће настављено сутра, када се очекује да ће почети завршна реч оптужених. Када ће бити заказано изрицање пресуде још увек није познато. Изношење завршних речи изазвало је велико интересовање, поред пријатеља и родбине оптужених и многих медијских кућа.

Оптуженима прети казна затвора до 40 година, јер се терете да су на смрт пребили француског држављанина Бриса Татона, 17. септембра 2009. године, у центру Београда, уочи фудбалске утакмице Партизан-Тулуз.

Суђење за убиство Татона почело је априла 2010. године. На суђењу се појавило око 100 сведока, међу којима су били и родитељи Бриса Татона, пријатељи, заштићени сведоци и судски вештаци. Вештачењем је утврђено да је Татон бачен или гурнут са висине од четири метра, а после 12 дана проведених у болници Татон је преминуо.

Оптужено је четранесторо навијача "Партизана", док се петнаести оптужени терети за кривично дело помагање починиоцу после извршеног кривичног дела и он се брани са слободе.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи