Довољно доказа о кривици

Тужилаштво за ратне злочине уложило је жалбу на одлуку судског већа о пуштању из притвора петорице припадника Гњиланске групе. Векарић сматра да је Тужилаштво изнело довољно доказа и да оптужене чека" заслужена казна".

Портпарол Тужилаштва за ратне злочине Бруно Векарић изјавио је да је то тужилаштво уложило жалбу на одлуку судског већа о пуштању из притвора петорице Албанаца из Прешева оптужених да су, као припадници Гњиланске групе, починили ратни злочин на Косову.

Векарић сматра да одлука о пуштању на слободу ових људи не значи да нема њихове кривице.

"Једноставно, ради се о техничкој ствари. То не мора да значи да они неће бити осуђени. Али, све то улази у домен прогноза и лицитација, што ја не бих волео да радим", напоменуо је Векарић.

Векарић сматра да је Тужилаштво за ратне злочине "изнело довољно доказа да пресуда Гњиланској групи буде онаква какву очекујемо и да они очекују заслужену казну".

"Ми смо, између осталог и због дилеме да ли ће они баш до краја поштовати налог суда да се јављају полицији и да буду доступни, уложили жалбу на одлуку о њиховом пуштању из притвора", рекао је портпарол Тужилаштва.

Судско веће на челу са Снежаном Николић Гаротић одлучило је крајем прошле године, 30. децембра, да се из притвора пусте Ахмет Хасани, Назиф Хасани, Ферат Хајдари , Камбер Сахити, Бурим Фазлиу.

У притвору су задржана још четворица Албанаца из Прешева који су ухапшени у великој акцији специјалних полицијских снага 27. децембра 2008. године.

У оптужници се тврди да су они од јуна до децембра 1999. године, као припадници ОВК, мучили, убијали, силовали и нечовечно поступали према цивилима српског и другог неалбанског становништва.

Тужилаштво за ратне злочине терети ову групу, из које се, осморица у бекству, да су на територији општине Гњилане свирепо убили најмање 80 цивила, док су најмање 153 особе физички злостављали и мучили, а затим пустили.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи