Исклизнуо воз код Чортановаца

Два вагона међународног теретног воза исклизнула код Чортановаца. Нема повређених. Железнички саобраћај Београд - Нови Сад у прекиду. Путнике међународних возова превозе аутобуси између Бешке и Новог Сада, локални возови отказани.

На магистралној прузи Београд - Нови Сад исклизнула су два вагона међународног теретног воза који је саобраћао из Суботице за Радинац. Железнички саобраћај на том делу приуге је у прекиду. У инциденту нема повређених.

Два теретна вагона исклизнула су ноћас у 23.55 између железничких станица Карловачки виногради и Чорановци. Није било повређених, а поправка пруге трајаће између 24 и 36 сати, речено је Танјугу у "Железницама Србије".

Реч је о теретној композицији састављеној од 27 вагона, која је из Словачке превозила металне плоче и одливке за Радинац.

Један вагон исклизнуо је са обе осовине, а други са једним постољем. Приликом исклизнућа оштећено је око два километра пруге и велики број бетонских прагова.

Због прекида железничког саобраћаја на том делу пруге, међународни путнички возови из правца Београда саобраћају до Бешке, а из Суботице до Новог Сада, али су "Железнице Србије" за путнике тих возова организовале аутобуски превоз између Бешке и Новог Сада.

Локални путнички возови између Београда и Новог Сада су отказани, а теретни саобраћај одвија се алтернативним путем преко Орловата.

Комисија за ванредне догађаје "Железнице Србије" извршила је увиђај на месту удеса и након завршетка анализа биће познати узроци овог исклизнућа, наводе у "Железницама".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи