Ухапшени због крађе бакра

Због сумње да су на територији Београда извршили више разбојништава, крадући углавном бакарне предмете, ухапшено пет чланова организоване криминалне групе, а за тројицом се интензивно трага.

Полиција је ухапсила пет чланова организоване криминалне групе, а за тројицом интензивно трага, због сумње да су на територији Београда извршили више разбојништва, крадући углавном бакарне предмете, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Чланове те групе, који се терете и за недозвољено држање, ношење и стављање у промет ватреног оружја, ухапсили су припадници београдске и панчевачке полиције, наводи се у саопштењу.

Ухапшени су Емран Селими (22), Џевад Цоли (23), Бојан Цоли (21) и Миљан Митровић (39), сви из Београда, и Зоран Радуљ (48) из Панчева, наводи МУП.

У бекству су Зоран Ковачевић - Црни (41) из Ариља и Фатмир Цоли (26) и Самир Џемаиловић (22), обојица из Београда, за којима полиција интензивно трага.

Осумњичени су 2. новембра прошле године у фирми "Електроелемент" у Београду, уз употребу физичке силе, савладали радника обезбеђења и том приликом му нанели тешке телесне повреде опасне по живот.

Радника су везали селотејпом и испрскали сузавцем, а потом одузели разни електроматеријал, 10 компјутера и комби возило ИВЕКО, у укупној вредности од 5.000.000 динара.

Осумњичени су 26. децембра прошле године извршили разбојништво у магацину ЈП "Железница Србије" у Београду, у Пионирској улици, и одузели око пет тона бакарне жице у вредности од 70.000 евра.

Претходно су везали радника обезбеђења селотејп траком, тукли га, нанели му тешке телесне повреде и држали везаног на земљи око шест часова, а затим су камионом превозили одузети бакар.

Власник фирме "Младост интернационал" Миљан Митровић је у више наврата откупљивао веће количине бакарне жице и других бакарних производа, електроматеријал, иако је знао да наведена роба потиче из извршења кривичних дела, наводи МУП.

Додаје се да је, након тога, Митровић робу продавао власнику фирме "Пром сек" из Панчева Зорану Радуљу, "који такође није издавао никакву документацију за откуп робе".

Приликом претреса у овој фирми пронађено је око 3.240 килограма бакарне жице и око 800 килограма отпадног бакра и месинга, додаје се у саопштењу.

Полиција је такође у становима осумњичених пронашла аутоматску пушку, 350 комада муниције разног калибра, маказе за резање бакра, бушилице, бургије и разни алат и већу количину различитог бакарног материјала.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити приведени дежурном истражном судији Вишег суда у Београду, додаје се у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи