Симатовићу прудужен боравак на слободи

Франку Симатовићу, оптуженом за злочине над Хрватима и Бошњацима током ратова у Хрватској и БиХ, Хашки трибунал, на његов захтев, продужио боравак на слободи до 21. јануара.

Хашки трибунал одобрио је данас захтев Франка Симатовића за продужење привременог боравка на слободи до 21. јануара, саопштено је у Хагу.

Судско веће је претходно одлучило да током зимске паузе у раду Трибунала пусти на слободу бившег помоћника начелника Службе државне безбедности, од 17. децембра до 6. јануара.

Симатовић је, заједно са некадашњим начелником СДБ-а Србије Јовицом Станишићем, пред Хашким трибуналом оптужен за злочине над Хрватима и муслиманима током ратова у Хрватској и БиХ 1991-1995. године.

Станишић и Симатовић су ухапшени током операције "Сабља", после убиства премијера Зорана Ђинђића, 12. марта 2003. године, и неколико месеци касније су изручени Хагу.

Суђење овој двојици почело је 9. јуна 2009. године. Приликом првог појављивања пред судом, обојица су се изјаснила да нису криви.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи