Београд тражи документа о Стругару

Неопходна је додатна документација да би Предраг Стугар, оптужен за ратни злочин против албанских цивила 1999. године, био изручен Црној Гори, потврдила министарка правде Србије Снежана Маловић. До краја ове године биће успостављен јединствен, балкански налог за хапшење.

Министарка правде Србије Снежана Маловић изјавила је да је Виши суд у Београду затражио од Црне Горе додатну документацију за Предрага Стругара, оптуженог за ратни злочин у Калуђерском Лазу 1999. године, која је неопходна за одлуку о изручењу Црној Гори.

Снежана Маловић је подгоричким Вијестима рекла да ће Стругар бити изручен Црној Гори ако суд утврди да су испуњене све претпоставке за екстрадицију.

Црна Гора је тражила од Србије изручење Стругара који је оптужен за ратни злочин против албанских цивила за време НАТО бомбардовања 1999. године.

Процес против осморице припадника бивше Војске Југославије пред Вишим судом у Бијелом Пољу, започет у марту 2009. године, ближи се крају и једино се првооптуженом Стругару суди у одсуству.

Стругару, после потписивања споразума о изручењу између Србије и Црне Горе, није одређен екстрадициони притвор.

Снежана Маловић оценила је да је потписивањем споразума о међусобном изручењу сопствених држваљана постигнут напредак у борби против организованог криминала и најавила да би до краја године требало да почне да се примењује балкански налог за хапшење.

"Успотављањем регионалног налога за хапшење, регионална борба против организованог криминала биће додатно унапређена. Нацрт споразума је урађен и очекујем да ћемо до краја 2011. године тај механизам успоставити и да ћемо имати јединствен, балкански налог за хапшење", објаснила је Снежана Маловић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи