Николићу одређен екстрадициони притвор

Милојку Николићу, бившем припаднику паравојне јединице "Шакали" осумњиченом за ратне злочине у селу Ћушка на Косову, ухапшеном у Црној Гори на основу међународне потернице Интерпола, одређен екстрадициони притвор, саопштио МУП Србије.

Осумњиченом за ратне злочине у селу Ћушка на Косову и Метохији Милојку Николићу (47), који је ухапшен у Црној Гори, одређен је екстрадициони притвор, саопштило је Министарство унутрашњих послова Србије.

Николић, рођен у месту Раниловић крај Аранђеловца, ухапшен је на основу међународне потернице Интерпола, расписане по наредби Већа за ратне злочине Вишег суда у Београду.

Међународна потерница била је расписана "ради довршења кривичног поступка због кривичног дела ратни злочин против цивилног становништва".

Крајем прошле године у Београду саопштено је да је, по налогу српског Тужиоца за ратне злочине Владимира Вукчевића, у Црној Гори ухапшен Николић.

Тада је наведено да је Николић припадник паравојне јединице "Шакали", који се сумњичи за учешће у ратном злочину против цивила у селу Ћушка на Косову и Метохији 1999. године.

У саопштењу српског Тужилаштва наведено је да се очекује да ће Николић бити изручен Београду на основу Споразума о изручењу Србије и Црне Горе.

Пред Одељењем за ратне злочине Вишег суда у Београду у току је суђење групи припадника јединице "Шакали" које оптужница терети да су 14. маја 1999. у селу Ћушка убили најмање 44 албанска цивила.

Они се терете и да су уништили и запалили више од 40 кућа, а да су око 400 албанских цивила, жена, деце и стараца, протерали и опљачкали.

У децембру прошле године у Немачкој је ухапшен Зоран Обрадовић, звани Бубица, један од више од десет осумњичених за тај злочин за којима се још увек трага, јер су недоступни српским властима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи