Повређено девет туриста из Србије

Једна особа теже је повређена, а осам лакше, када је аутобус са туристима из Београда, који су пошли на дочек Нове године у Берлин, слетео са пута у Мађарској.

У аутобуској несрећи у Мађарској повређено је девет српских туриста из Београда. Један туриста је теже повређен, пошто је задобио прелом вратног пршљена и смештен је у болници "Мерењи Густав" у Будимпешти, сазнаје РТС.

Осталих осам туриста пуштени су на кућно лечење.

Реч је о туристима који су, у организацији туристичке агенције "Џангл трајб" кренули на прослову Нове године у Берлин.

Несрећа се догодила јутрос око 6.05 код места Сигетсентмиклош када је аутобус, из непознатих разлога, ударио у бетонски зид. Аутобус је имао крагујевачке регистарске таблице.

Српски конзул у Мађарској Милан Вукосављевић каже за РТС да му је возач рекао да је скренуо лево јер га је неко заслепео дугим светлима.

Иначе, на том месту коловоз је веома узак и не треба много скренути да би се слетело с пута, објаснио је  Вукосављевић.  

Већина од педесетак туриста који су ка Берлину кренули с агенцијом "Џангл трајб" наставила је пут, новим аутобусом. Ипак једанаест путника, међу којима су и они са лакшим повредама, одлучило је да се врати у Београд.

"Срећом, није било теже повређених, полиција је брзо реаговала, само једна особа је задржана и тренутно смо на вези са конзулом, изгледа да ће та особа бити данас пуштена", рекао је Филип Милосављевић из агенције.

Мађарска полиција још истражује зашто је аутобус, стар свега пет година, који је прошао технички преглед, слетео с пута.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи