Без нових доказа у случају Гораждевац

Случај Гораждевац није формално обустављен, међутим, полиција није идентификовала ниједног осумњиченог у истрази о убиству српске деце, саопштила портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић.

Портпаролка Еулекса Ирина Гудељевић рекла је да истрага о убиству српске деце код Гораждевца није формално обустављена, али да полиција до сада није идентификовала ниједног осумњиченог.

"Истрага формално може да буде обустављена само кроз одлуку тужиоца. Ако истрага буде званично обустављена у сваком тренутку може бити поново отворена уколико се тужиоцу на располагање ставе нове информације које би потенцијално могле да истрагу покрену напред", рекла је Гудељевићева агенцији Бета.

Непознати нападачи пуцали су у августу 2003. године на групу деце која се купала на реци код Гораждевца. Тада су убијени Иван Јововић и Панто Дакић (12), а рањено је још петоро младих.

Један од преживелих Богдан Букумирић рекао је недавно да је истрага затворена и да то индиректно проистиче из писма које му је упутио шеф Еулекса Гзавије де Марнак.

Ирина Гудељевић рекла је да је прелиминарну истрагу у вези са случајем Гораждевац спровео УНМИК.

"Постојале су одређене сумње, али тада истрага није довела ни до каквих резултата. Када је досије пребачен из УНМИК-а Еулексу био је у нереду, али је Еулексова полиција поново преиспитала сумње и опет интервјуисала сведоке, да би разјаснила неке детаље. Све сумње су уредно проверене и анализиране", рекла је Гудељевићева.

Према њеним речима, истраживати случај много година након што се догодио може бити "велика тешкоћа за тужилаштво", па је Еулекс "стално охрабривао грађане да доставе све информације које би помогле у расветљавању околности у вези са овим страшним случајем".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи