Застарео поступак против Морине

Поступак против бивше комесарске за избеглице Бубе Морине, због злоупотреба у дељењу станова, обустављен због застарелости. Суђење групи од девет бивших функционера СПС-а и ЈУЛ-а одложено за 9. фебруар.

Виши суд у Београду обуставио је поступак против бивше комесарске за избеглице Бубе Морине због застарелости, а суђење групи од преосталих девет бивших функционера СПС-а и ЈУЛ-а, оптуженој за злоупотребе у дељењу станова, одложено је за 9. фебруар.

Суђење је одложено, јер у суд из затвора није доведен бивши директор Савезне управе царина Михаљ Кертес, коме ће данас у Специјалном суду бити изречена пресуда.

Судија Драгомир Герасиновић рекао је да кривично ванрасправно веће још није одлучило о спајању поступка против Мирјане Марковић, супруге бившег председника Србије Слободана Милошевића, са поступком против групе на чијем је челу бивша секретарка Владе Живка-Цица Кнежевић.

Кривично ванрасправно веће раније је одлучило да се Мирјани Марковић суди у одсуству, пошто живи у Москви, а њен адвокат Зденко Томановић уложио је жалбу на то решење Апелационом суду у Београду, који је одбио жалбу као неосновану.

Група је оптужена за незакониту доделу станова током деведесетих година. Кривично гоњење Мирјане Марковић могло је да застари 13. октобра, па се тужилаштво одлучило на преквалификацију кривичног дела незаконитог посредовања и оптужило је за злоупотребу службеног положаја приликом доделе стана дадиљи њеног унука, Илони Пешић.

Мирјана Марковић оптужена је да је у септембру 2000. године коришћењем друштвеног положаја утицала да Илона Пешић незаконито добије стан, и по тој оптужници првостепена пресуда требало би да буде изречена до 2012. године.

Оптужени су и бивши функционер СПС-а Бранислав-Бане Ивковић, некадашњи директори ДИПОС-а Данило Пантовић и Милош Лончар, службеници у општини Нови Београд Милош Батина и Зоран Перић, бивши службеник Владе Србије Петар Зековић и Милутин Милошевић.

Против Мирјане Марковић и њеног сина Марка Милошевића расписана је потерница, јер су осумњичени и за шверц цигарета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи