СРС: Прекршено право на разумно суђење

Војислав Шешељ апсолутни светски рекордер по времену проведеном у притвору Хашког трибунала без првостепене пресуде, рекао Зоран Красић и оценио да је то последица политичког притиска који се врши на тај суд.

Шеф правног тима за одбрану лидера радикала Зоран Красић рекао је да је лидер радикала Војислав Шешељ апсолутни светски рекордер по времену проведеном у притвору Хашког трибунала без првостепене пресуде и оценио да је то последица политичког притиска који се врши на тај суд.

Шешељ је безмало осам година у притвору у Схевенингену, што значи да је њему право на правично и суђење у разумном року прекршено "бар четири до пет пута", што није забележено у историји правосуђа, рекао је Красић на конференцији за новинаре.

Красић је изјавио да би у марту требало да буде обављен поступак разматрања да ли је Тужилаштво успело да докаже кривицу Војислава Шешеља.

Првобитна стратегија предвиђала је да све првостепене пресуде у Хашком трибуналу буду донете до краја 2008. године, а другостепене до краја 2010. године, али да се још са сигурношћу не може рећи када ће бити крај суђења Шешељу, подсетио је Шешељ.

Он је додао да се рад Хашког трибунала продужава у недоглед јер су судије и тужиоци тог суда веома добро плаћени, па им одговара да на тим дужностима остану што дуже.

"И ову годину завршавамо и наредну годину почињемо истом реченицом: 'Зауставите убијање Војислава Шешеља'", рекао је Красић на последњој овогодишњој конференцији за новинаре радикала посвећеној раду Хашког трибунала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи