Снимак као доказ против Тачија

Тужилаштво за ратне злочине поседује видео снимак из логора у Ликовцу, из маја 1998, на коме се виде чланови Дреничке групе и четворица киднапованих Срба са Косова и Метохије. Снимак би могао да буде један од главних доказа против Хашима Тачија, пише "Блиц".

Један од главних доказа против Хашима Тачија и његове "Дреничке групе" који има српско Тужилаштво за ратне злочине је видео снимак из логора, у Ликовцу, на коме се виде киднаповани Срби са Косова и Метохије, пише Блиц.

На снимку, који су начинили припадници ОВК, у мају 1998, виде се чланови "Дреничке групе" и четворице киднапованих Срба са Косова и Метохије.

На снимку из логора у Ликовцу, у општини Србица, виде се Жарко Спасић, радник ЕПС-а на копу Белаћевац, киднапован 14. маја 1998. на радном месту, Дејан Стоиљковић, полицајац из Гњилана, киднапован 19. маја 1998, када се враћао аутобусом из посете рођака у Пећи.

На снимку су и Владимир Спасић, киднапован истог дана код места Коморани, као и радник из Клине Мирослав Шуљинић, киднапован 21. маја 1998, код Лапушника.

Посмртни остаци Шуљанића пронађени су 2005. у масовној гробници у махали "Бериша" код Лапушника. Према сазнањима Тужилаштва "Дреничка група" је на овом подручју маја 1998. појачала активности.

Група је нападала градове и села и киднаповала најмање 30 српских и 11 албанских цивила као и неколико полицајаца, пише Блиц. Позивајући се на извор, упознат са истрагом, лист наводи да је на основу прикупљених доказа серију злочина наредио Тачи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи