Ухапшен због злочина у Ћушки

Зоран Обрадовић звани Бубица, главноосумњичени за ратне злочине у селу Ћушка, код Пећи, почињене 1999. године, ухапшен је у Немачкој.

Осумњичени за ратне злочине у селу Ћушка, код Пећи, почињене 1999. године, Зоран Обрадовић звани Бубица, ухапшен је у Немачкој, саопштио тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић.

"У Немачкој је јуче ухапшен један од главних протагониста догађања селу Ћушки", рекао је Вукчевић агенцији Бета.

Вукчевић је истакао да су поједини извршиоци тог злочина лоцирани на више места ван Србије.

Пред Одељењем за ратне злочине Вишег суда у Београду, 20. децембра је почело суђење деветорици припадника јединице "Шакали" за злочин у селу Ћушки, а против 17 осумњичених за исти злочин који се налазе у бекству, расписана је Интерполова потерница.

По оптужници, припадници "Шакала", 14. маја 1999. године, убили су 44 цивила, уништили и запалили више од 40 кућа, око 400 албанских цивила - жене, децу и старце протерали, узимајући од њих новац, накит и друге драгоцености.

Један од наредбодаваца злочина био је вођа "Шакала", покојни Небојша Минић, који је по међународној потерници ухапшен у Аргентини 2005. године, а у току екстрадиционог поступка преминуо је од сиде.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи