Татон бачен са степеништа

Вештак трасолог Мирослав Бусарчевић, на суђењу за убиство Бриса Татона, изјавио да је француски навијач Брис Татон намерно бачен са степеништа на Обилићевом венцу, у центру Београда, и да је, при том, пао на главу.

Француски навијач Брис Татон није случајно пао, нити је сам скочио, већ је био бачен са степеништа у центру Београда, закључак је вештака трасолога Мирослава Бусарчевића, који је данас сведочио на суђењу за убиство Татона пред Вишим судом у Београду.

"Бачен је наглавачке са висине од 4,28 метара са горњег дела степеништа, између платоа на Обилићевом венцу и одморишта степеништа. Искључујем случајност због ограде која је ту постављена да неко не би пао, а да је хтео да скочи, доскочио би на ноге", рекао је Бусарчевић у наставку суђења групи од 14 оптужених за убиство Татона.

Бусарчевић је навео да је 17. септембра 2009. године Татон ухваћен за ноге и бачен или му је неко подигао цело тело и бацио га и додао да је у томе учествовало највише троје људи.

"Могуће је да је гуран уз ограду степеништа па је пребачен, да је стајао а неко му је подигао ноге и пребацио га или му је неко подигао цело тело и пребацио га. У томе је могла да учествује једна особа, а највише три особе. Имајући у виду трагове на мајици, био је одгурнут на металне шипке", рекао је Бусарчевић.

Вештак је додао да је до налаза дошао прегледом лица места и вештачењем трагова крви и одеће Татона, и истакао да је за њега то било "прилично једноставно вештачење".

Бусарчевић је навео да је брзина пада износила 33 километра на час и упоредио то са ударцем аутомобила у покрету у човека тешког 75 килограма који би у том случају био одбачен седам метара.

Вештак је објаснио да Татон није бачен са платоа на Обилићевом венцу јер би у том случају повреде биле теже и смрт би наступила на лицу места, него са мање висине, односно са горњег дела степеништа, између платоа и одморишта.

Судија: Налаз вештака поткрепљен аргументима

Адвокати одбране изнели су примедбе да је изказ Бусарчевића контрадикторан, а вештак је остао при свом налазу.

Судија Мирјана Илић рекла је да, иако браниоци сматрају да су налази неутемељени чињеницама, судско веће сматра су вештаци дали детаљан налаз поткрепљен аргументима

Држављанин Француске Брис Татон брутално је пребијен 17. септембра 2009. године бејзбол палицама и шипкама уочи утакмице фудбалских клубова Партизан и Тулуз.

Оптужени се терете за кривично дело тешко убиство и сви су у притвору осим Ђорђа Прелића и Дејана Пузигаће, који су у бекству, због чега им се суди у одсуству.

Поред Прелића и Пузигаће, оптужени су и Степа Петровић, Стефан Величковић, Милан Тарлаћ, Драган Томасовић, Јован Карбић, Бојан Матијевић, Милан Вујовић, Иван Грковић, Владан Сувајац, Љубомир Марковић, Бранимир Четник и Дејан Станковић.

Владимир Бошковић оптужен је за помагање починиоцима после извршеног кривичног дела и он се једини брани са слободе.

Завршне речи оптужбе и одбране на суђењу за убиство Бриса Татона заказане су за 11. јануар, након чега ће бити заказано изрицање пресуде.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи