Укинуто решење о продужењу притвора

Бившем председнику Фудбалског савеза Србије Звездану Терзићу поново укинуто решење о продужењу притвора. Апелациони суд вратио предмет на поновно одлучивање првостепеном суду, а за то време Терзић остаје у притвору.

Апелациони суд у Београду поново је укинуо решење о продужењу притвора бившем председнику Фудбалског савеза Србије Звездану Терзићу и вратио предмет на поновно одлучивање првостепеном суду, изјавила је Танјугу портпарол суда, Мирјана Пиљић.

Апелациони суд одлучио је да Терзић треба да остане у притвору због опасности од бекства.

Према мишљењу Апелационог суда, првостепени суд није поступио по ранијем налогу и отклонио битне повреде поступка и индивидуализовао разлоге због којих и даље стоји основ за продужење притвора Терзићу због наручито тешких околности извршења кривичног дела, напоменула је Пиљићева.

Почетком децембра Апелациони суд укинуо је исто решење Вишег суда у Београду из истих разлога, и вратио предмет на ново одлучивање.

Кривично ванпретресно веће, Терзићу, продужило је притвор за до два месеца, због опасности од бекства и наручито тешких околности извршења кривичног дела пошто се 11. новембра предао правосудним органима Србије, после двоипогодишњег бекства.

Терзић се од 24. децембра налази на Војномедицинској академији због проблема са срцем и  главобоља. Он је на ВМА пребачен из Окружног затвора у Београду, десетак дана после предаје.

Почетак суђења Терзићу и тројици његових сарадника, оптуженим да су незаконито присвојили око четири милиона евра од трансфера фудбалера ОФК Београда у иностране клубове, заказан је за 17. јануар 2011. године у Вишем суду, пред судским већем судије Данка Лаушевића.

Они су оптужени за кривично дело злоупотребе службеног положаја за које је запрећена казна од две до 12 година затвора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи