СРС: Шешељ рекордер по трајању притвора

Хашки трибунал признаје кривицу за одуговлачење суђења Војиславу Шешељу који је у притвору скоро осам година, тврди Зоран Красић уз оцену да се крши право на суђење у разумном року.

"Судије Хашког трибунала признају да је тужилаштво криво за одуговлачење суђења Војиславу Шешељу који је у притвору од фебруара 2003. године", изјавио је шеф правног тима за одбрану лидера радикала Зоран Красић.

"Војислав Шешељ је светски рекордер у дужини трајања притвора", рекао је Красић на конференцији за новинаре у седишту Српске радикалне странке у Земуну и додао да је то став судија Хашког трибунала.

Красић тврди да судије сматрају да је за одуговлачење суђења Војиславу Шешељу одговорно тужилаштво и додао да је требало четири године од доласка Шешеља у притворску јединицу Хашког суда да му почне суђење.

"Крши се Шешељево право на суђење у разумном року", оценио је Красић и навео да и подаци о дужини трајања суђења у свету показују да поступак против Шешеља не задовољава те стандарде и да се крше права оптуженог.

Красић је поновио оптужбе против хашког тужилаштва да је "фалсификовало оптужницу" против Шешеља, коме се суди за злочине над несрбима у Хрватској, Војводини и БиХ 1991-1993. године.

Говорећи о извештају известиоца Савета Европе Дика Мартија у коме се говори о злочинима над Србима на Косову, Красић је рекао да су у питању "монструозни злочини" и да међународна заједница мора да покаже храброст да казни одговорне.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи