Хапшења у Агенцији за приватизацију

Полиција ухапсила више особа због злоупотребе службеног положаја, а међу њима и извршног директора Агенције за приватизацију Часлава Петровића.

У наставку борбе против злоупотреба у приватизацији и корупције, припадници МУП-а Србије, у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом, ухапсили су више особа у Београду, због сумње да су злоупотребиле службени положај.

Међу ухапшенима су извршни директор Агенције за приватизацију Часлав Петровић, директор Сектора у Агенцији за приватизацију Владимир Ивић и стручни сарадник Агенције за приватизацију Весна Стојковић.

Ухапшени су и председник Управног одбора Угоститељско-туристичког предузећа "Национал" Горан Кнежевић и директор "Национала" Зоран Милићевић.

Осумњичени Горан Кнежевић и Зоран Милићевић су, у периоду од 2005. до 2007. године, фалсификовали одлуку Управног одбора Друштвеног предузећа "Национал".

На основу те одлуке, уговорили су висину накнаде са предузећем "Имел груп" за експроприсано земљиште, површине oко 20.000 квадратних метара у општини Нови Београд, у износу од 485.000 евра, иако је тржишна вредност била милион 950.000 евра, наведено је у саопштењу МУП-а.

Друштвено предузеће "Национал", у том периоду, било је у поступку приватизације, па је била неопходна сагласност Агенције за приватизацију за смањење или повећање капитала, што у том случају Петровић, Ивић и Стојковићева нису учинили.

Осумњичена лица су на тај начин омогућила предузећу "Имел груп" да прибави имовинску корист у износу од милион и 465.000 евра, на штету Друштвеног предузећа "Национал".

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, у законском року, бити приведени истражном судији Вишег суда у Београду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи