Одбачена Шарићева тужба

Тужба коју је против два дневна листа и посланика ДС-а, у име Дарка Шарића, поднео његов адвокат, јесте одбачена. Први основни суд у Београду као разлог навео одсуство пуномоћи коју би требало лично да овери Шарић.

Први основни суд је одбацио као непотпуне и неуредне тужбе оптуженог за трговину дрогом Дарка Шарића против посланика Демократске странке Константина Самофалова и дневних листова Прес и Правда.

У саопштењу адвокатске канцеларије "Томановић" која заступа Дарка Шарића, наводи се да су тужбе одбачене, јер Шарић није лично оверио пуномоћ адвокату Зденку Томановићу пред надлежним државним органом.

Томановић је тим поводом најавио да ће, због наведене правне доскочице и неспремности појединих судија да суде неселективно, бити затражене одлуке виших судских инстанци, домаћих и страних.

"У ситуацији када је Шарић у бекству и када је налаз сталног судског вештака-графолога јасан да је потпис Шарићев, налагати да се ипак доставља и оверено пуномоћ у суштини значи покушај суда да поверљив и професионалан однос адвоката и клијента сведе на однос супротан елементарној етици, професионализму и свим међународним стандардима у којем би адвокат требало да буде помагач органима гоњења и да доведе клијента пред државни орган", навео је Томановић.

Томановић је у Шарићево име 18. октобра поднео тужбу којом тражи 20 милиона динара одштете, јер су листови Прес и Правда пренели изјаву члана Одбора за безбедност Скупштине Србије Константина Самофалова који је тврдио да Шарић стоји иза октобарских нереда у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи