Стругар саслушан, па пуштен

Предраг Стругар, којем се у одсуству суди у Црној Гори због ратног злочина, ухапшен у Београду, саслушан, па пуштен на слободу, изјавио адвокат Горан Родић. Стругар предао пасош, обавезан да се два пута недељно јавља судији.

Оптужени за ратни злочин против цивилног становништва у Калуђерском Лазу Предраг Стругар, коjeм се суди у одсуству у бјелопољском Вишем суду, након саслушања у Београду, пуштен је на слободу, изјавио је његов адвокат Горан Родић.

Стругар је јуче ухапшен у Београду на основу раније потписаног Споразума о изручењу између Србије и Црне Горе, пишу подгоричке "Вијести" које тврде да су на основу тог споразума на територији двеју држава ухапшено 17 особа.

Родић је листу "Вијести" рекао да је Стругар пуштен на слободу након што је синоћ саслушан код истражног судије у Специјалном суду у Београду.

"Он је судији предао свој пасош и обавезан је да му се јавља понедељком и четвртком", рекао је Родић.

Адвокат сматра да потписивање Споразума о изручењу сопствених држављана између Црне Горе и Србије ван очију јавности сигурно није оправдано наводном ефикасношћу у хапшењу особа које две земље међусобно потражују.

"Овакви споразуми потписивани су између свих држава насталих на екс југословенском простору и у свакој ситуацији су били јавни и представљали свечани чин склапања билатералног споразума", казао је Родић.

Оценио је да је сама процедура поступања по "тајном споразуму", у непуна 24 сата, проблематична јер садржај тог документа није познат јавности, ухапшенима, адвокатима, "а питање је да ли су са Споразумом били упознати поступајуће судије и тужиоци у тим предметима", рекао је Родић, наводи лист.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи