СРС: Шешељ се враћа на суд

Војислав Шешељ се добро осећа после операције, и у уторак ће се појавити на статусној конференцији, рекао Зоран Красић. Трибунал ће "опет показати неку лицемерну хуманост како би показао да наводно води рачуна о здрављу Шешеља и да исказује бригу", оценио Красић.

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ, који је оперисан у Хагу у четвртак 28. октобра, појавиће се на статусној конференцији у Хашком трибуналу 2. новембра, јер је победио здравствене проблеме, изјавио је у Земуну шеф правног тима за одбрану лидера СРС Зоран Красић.

Високи функционер СРС-а рекао је да ће јавност у уторак, на статусној конференцији на којој ће се расправљати о административним и статусним питањима, "имати прилике да виде да је хируршка интервенција на срцу очувала онај део срца резервисан за мржњу према САД, НАТО пакту и Европској унији који су највећи непријатељи српског народа".

Красић очекује да ће 2. новембра Секретаријат Трибунала "опет показати неку лицемерну хуманост како би показао да наводно води рачуна о здрављу Шешеља и да исказује бригу".

Красић је указао и на могућност да Шешељу због лошег здравља, Судско веће покуша поново по сваку цену да наметне браниоца, али да ће вођа СРС, "у свакој варијанти, победити Хашки трибунал".

Красић је на конференцији за новинаре рекао да је Шешељ објавио две нове књиге од којих се једна зове "Хашка антисрпска гиљотина" и тиче се свих 37 судских предмета који су били у Хашком трибуналу, почев од процеса Душку Тадићу до Насера Орића.

Шешељ је објавио и књигу под називом "Систематско кршење процесних права Слободана Милошевића током хашког суђења" која обухвата притвор бившег југословенског и српског председника и која се завршава са правосудним убиством Милошевића.

Лидеру радикала се суди за злочине против човечности и повреде ратног права и обичаја у Хрватској, Војводини и БиХ између 1991. и 1993. године.

Шешељ се добровољно предао Хашком трибуналу фебруара 2003, а суђење му је почело у новембру 2007.

Војислав Шешељ је 21. јануара 2009. додатно оптужен за непоштовање Трибунала због обелодањивања имена и других личних детаља три сведока чији идентитет по налогу Претресног већа био заштићен од јавности.

Шешељ је 24. јула осуђен на 15 месеци затвора због непоштовања суда и та казна му је потврђена 19. маја ове године. Председник СРС-а је 4. фебруара 2010. по други пут оптужен због објављивања података о 11 заштићених сведока.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи