Потерница за сарадницима Шарића

Због умешаности у међународну организацију шверца наркотика, црногорска полиција расписала јавну потерницу за Гораном Соковићем, Драшком Вуковићем и Дејаном Шекуларцем.

Полиција Црне Горе је расписала јавну потерницу за Гораном Соковићем, Драшком Вуковићем и Дејаном Шекуларцем, које Србија потражује због њихове умешаности у шверц дроге који је отктривен у операцији Балкански ратник.

Председник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић каже да је битно да држава покаже оно што мора - снагу и одлучност у борби против организаованог криминала.

"У црној гори постоји политичка воља за обрачун са организованим криминалом и сарадњом са Србијом на том пољу", наводи Кривокапић.

Дарко Шарић налази се на српској потерници Интерпола због шверца више од две тоне кокаина из Латинске Америке.

Управа полиције саопштила је да Интерпол Београда потражује још 12 особа, док подгоричка Канцеларија Интерпола од српске полиције потражује око 60 држављана Србије, преноси агенција Танјуг.

Соковића потражује Србија од 23. јануара због кривичног дела злочиначко удруживање, недозвољене производње, држање и стављање у промет опојних дрога и фалсификовање исправе.

Србија потражује и Вуковића од 24. јула прошле године због кривичног дела недозвољене производње и држања и стављања у промет опојних дрога.

Шекуларца Србија потражује од 21. јануара због кривичног дела злочиначко удруживање, недозвољене производње, држања и стављања у промет опојних дрога и фалсификовања исправе.

Управа полиције позвала је све који имају било какво сазнања о тренутним локацијама Соковића, Вуковића и Шекуларца у Црној Гори, да се обрате најближој подручној јединици или испостави црногорске полиције.

Министар унутрашњих послова Црне Горе Иван Брајовић изјавио је да полиција интензивно прати неколико људи и ако буду пронађени на територији Црне Горе биће ухапшени.

Српска полиција, од укупног броја особа које потражује Интерпол Подгорица, ухапсила седам особа, држављана Србије.

Црна Гора недавно је полицији Италије изручила Душка Мићуновића (59) из Београда, којег је Интерпол Рим потраживао због довршетка кривичног поступка који се у тој земљи води због кривичних дела трговина опојном дрогом и злочиначко удруживање у криминалној групи разбијеној полицијском акцијом "Шах-мат".

Управа полиције је, како је наведено, од почетка године земљама Интерпола широм света изручила неколико стотина особа које су потраживане међународним потерницама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи