Ухапшена криминална група

Полиција ухапсила вишечлану организовану криминалну групу због сумње да је извршила више кривичних дела преваре, фалсификовања исправе и злоупотреба службеног положаја.

У акцији ''Топлица'' ухапшена је вишечлана организована криминална група, због постојања основане сумње да је извршила више кривичних дела преваре, фалсификовања исправе и злоупотреба службеног положаја, саопштио је МУП.

У акцији припадника Службе за борбу против организованог криминала и Тужилаштва за организовани криминал, слободе су лишени организатор криминалне групе Дејан Марјановић (34), Игор Перовић (33), Драган Лукач (50), Јожеф Фелдеак (40), Ивана Попин (27), Нада Дивљан (42), Горан Мацура (36), Новица Ракочевић (43), Александар Бојовић и Мирко Пантић (39), сви из Новог Сада.

Ухапшени су и Игор Гас (31) из Сремске Митровице, Зоран Сукњаја (41) из Футога и Стојан Павићевић (55) из Никшића.

Они су као организована криминална група, од фебруара до октобра ове године, на основу фалсификованих личних карти и путних исправа, регистровали предузећа на територији Новог Сада, Београда и Сремске Митровице.

Представљајући се лажно, доводили су у заблуду већи број предузећа са територије Србије да им, на одложено плаћање, испоруче робу коју нису имали намеру да плате.

Потом су без евиденције у пословним књигама предузећа, ту робу продавали за готов новац, избегавајући даљи контакт са испоручиоцима робе.

Организатори и чланови ове групе, у истом периоду су се, на основу фалсификованих уговора о купопродаји некретнина, уписивали и као власници предметних некретнина на територији Новог Сада, које су затим нудили на продају.

На штету правних лица са територије Србије, као и стварних власника некретнина на територији Новог Сада, прибавили су противправну имовинску корист у износу већем од 50 милиона динара.

Осумњичени ће, уз кривичну пријаву, бити предати дежурном истражном судији Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи