Одложено суђење Миладину Ковачевићу

Суђење Миладину Ковачевићу оптуженом за наношење тешких телесних повреда Брајану Штајнхауеру одложено је за сутра. Адвокат одбране предложио да се из предмета издвоји документација из САД.

Суђење Миладину Ковачевићу оптуженом за наношење тешких телесних повреда Брајану Штајнхауеру, одложено је пред Првим основним судом у Београду за сутра да би се суд изјаснио о предлозима одбране за издвајање списа из предмета.

Ковачевић је оптужен за наношење тешких телесних повреда опасних по живот Американцу Брајану Штајнхауеру, 2008. године у Бостону, у САД.

Поред Ковачевића, оптужени су и бивши вицеконзул у Њујорку Игор Милошевић и бивши конзул Слободан Ненадовић.

Ковачевићев бранилац Боривоје Боровић предложио је да се из предмета издвоји документација из САД тврдећи да је поступак против Ковачевића вођен као према малолетној особи.

Боровић је навео да, према законима Србије, не може истовремено да се води поступак према малолетној и пунолетној особи.

Судија Ивана Рамић претходно је одбила предлог одбране да се тужилаштво огласи ненадлежним и да се издвоји поступак према оптуженима Игору Милошевићу и Слободану Ненадовићу.

Ковачевић је оптужен и за фалсификовање исправа и подстрекавање на злоупотребу службеној положаја, као и да је на београдском аеродрому 9. јуна 2008. године неистинити путни лист употребио као прави и показао га пограничној полицији приликом пасошке контроле.

Милошевић и Ненадовић терете се да су претходног дана у конзулату Србије у Њујорку прекорачили службена овлашћења и омогућили му да оде из САД, чиме су му помогли избегавање кривичног поступка у САД, где је оптужен за тешке телесне повреде.

Ковачевић је после туче у којој је повређен Штајнхауер ухапшен у САД и после месец дана пуштен уз јемство од 100.000 долара.

Србија је од САД преузела кривично гоњење Ковачевића, а Влада Србије је породици Штајнхауер уплатила 900.000 долара на име трошкова лечења оштећеног.

За тешкке телесне повреде запрећена је казна до осам година затвора, за фалсификовање докумената до пет година затвора, а за злоупотребу службеног положаја до пет година затвора.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи