Оптужница због убиства девојака у Ћуприји

Подигнута оптужница Против Топлице Марковића осумњиченог да је у априлу убио Ивану Стојковић и Биљану Обрадовић у насељу "Ада" код Ћуприје. Марковић се терети за тешко убиство и недозвољено ношење оружја.

Више тужилаштво у Јагодини подигло је оптужницу против Топлице Марковића (30) из Крушара код Ћуприје осумњиченог да је на Васкрс у насељу "Ада" код Ћуприје, убио Ивану Стојковић (26) и Биљану Обрадовић (19) из истог села, потврђено је Танјугу у тужилаштву.

Истражни судија Вишег суда у Јагодини Зоран Петровић, изјавио је да је још 16. августа Тужилаштву предао допуну оптужбеног предмета, а рок за подизање оптужнице од стране тужилаштва је било 15 дана.

Марковићу се на терет ставља кривично дело тешко убиство и кривично дело недозвољено ношење оружја. Почетак суђења "које ће бити ускоро заказано" чекаће у притвору.

Марковић је на саслушању код истражног судије Петровића признао злочин, "кајао се и плакао".

Топлица Марковић је ухапшен 5. априла, од када је у притвору, а у међувремену је провео месец дана на неуропсихијатријској опсервацији у Специјалној затворској болници у Београду где су му лекари утврдили да је урачунљив и да је био потпуно свестан својих поступака приликом извршења двоструког убиства.

На подизање оптужнице чекало се и због извештаја Гинеколошко-акушерске клинике из Београда, јер је Марковић у истрази изјавио да је Стојковићева, са којом се једно време забављао, са њим остала трудна, али је у фебруару у тој клиници извршила прекид трудноће.

Са клинике је стигло обавештње да се Стојковићевој у тој установи није радила никада ни једна интервенција нити је она икада била у ГАК.

Камере затвора снимиле злочин

На дан хапшења Марковића, директор полиције Милорад Вељовић је изјавио да је "утврђено да је Марковић убиство извршио око четири сата ујутро, тако што јој је после вербалног сукоба са Стојковићевом, испалио два хица у главу у аутомобилу 'хонда' коју је возила Стојковићева.

Стојковићева је нађена мартва за воланом "хонде" која је власништво њеног брата, а Марковића су после одласка са места злочина регистровале камера Казнено-поправног завода у Ћуприји који се налази у близини насеља "Ада".

Обрадовићева је покушала да побегне из аутомобила, али је Марковић погодио у десну бутину, а након што је она посрнула и пала на удаљености од око 2,5 метара од аутомобила, он јој је пришао и испало хитац у слепоочницу, додао је тада Вељовић.

Марковић је убиства извршио пиштољем свога оца који је узео без очевог знања.

Стојковићева је била апсолвент Стоматолошког факултета у Београду, а Обрадовићева матурант Гимназије у Ћуприји. Биле су добре пријатељице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи