Постоје услови за ослобађање Шешеља

Очекујемо одбацивање оптужнице и ослобађање Војислава Шешеља, с обзиром на то да су прекршена права оптуженог и да Тужилаштво злоупотребљава поступак, изјавио функционер СРС Зоран Красић.

Функционер Српске радикалне странке Зоран Красић изјавио је да су се због злоупотребе поступка стекли услови за одбацивање оптужнице, прекид суђења пред Хашким трибуналом и ослобађање председника СРС Војислава Шешеља.

"Све је потпуно нерегуларно у поступку против Шешеља. Стиче се утисак да су судије и тужиоци у органском јединству, исти тим који игра у различитим дресовима, али је на семафору то иста екипа", рекао је на конференцији за новинаре Красић, који је и шеф правног тима за одбрану Шешеља.

Красић је објаснио да би прекид суђења, одбацивање оптужнице и ослобађање Шешеља требало да уследи на основу доктрине о злоупотреби поступка, познате у англосаксонском праву, по којој се суђење прекида када су, између осталог, прекршена права оптуженог или тужилаштво злоупотребљава поступак.

"Готово да нема права које Шешељу није прекршено, а 34 сведока је изјавило да је трпело притисак Тужилаштва. У таквим условима нема правичног суђења", рекао је Красић.

Красић је најавио да ће у недељу, 19. септембра, у Центру "Сава" бити одржан научни скуп посвећен суђењу Шешељу на којем ће говорити "еминентни научници из Србије и Русије".

Најавио је и да ће се 21. септембра Шешељ појавити у судници Хашког трибунала и да ће суд разматрати административна питања, захтеве тужилаштва и статусна питања, односно права оптуженог.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи