Истрага због шверца оружја

Тужилаштво за организовани криминал поднело захтев за спровођење истраге против осмочлане криминалне групе, осумњичене за недозвољено ношење, држање и препродају оружја и екслозивних материја. Акција БИА и француских служби веома значајна, истакао министар Дачић.

Против осмочлане криминалне групе, осумњичене за недозвољено ношење, држање и препродају оружја и екслозивних материја, Тужилаштво за организовани криминал поднело је захтев за спровођење истраге.

Захтевом за спровођење истраге који је поднет истражном судији Посебног одељења Вишег суда у Београду, обухваћени су Мирослав М. (42), Александар И. (21), Ђорђе Ц. (29) из Чачка, Марко М. (32), Александар Ј. (34), Божа А. (55) из Горњег Милановца, Ненад Ш. (35) из Пожеге и Зоран Т. (36), држављанин Босне и Херцеговине.

Они се сумњиче да су као припадници организоване криминалне групе нелегално продавали ватрено оружје и муницију, у намери да за себе прибаве финансијску корист, наводи се у саопштењу Тужилаштва које је потписао специјални тужилац Миљко Радисављевић.

Како се наводи, ватрено оружје је набављано у Србији и Босни и Херцеговини, а затим илегално транспортовано у Француску и тамо продавано на црном тржишту.

Организатор криминалне групе је Виктор С. кога је полиција Француске ухапсила у Паризу 9. септембра и против кога је покренут кривични поступак у Француској, као и против Ненада Ш.

Приликом претреса објеката у Србији које су користили окривљени, пронађено је шест аутоматских пушака, шест оквира, око 200 метака различитих калибара и три детонаторске каписле, док је француска полиција у возилу којим је превожено оружје пронашла и запленила
осам аутоматских пушака марке "инграм" са муницијом и пригушивачима.

Шверцерски канал је био активан у току 2010. године, а оружје је заплењено у вези са последњом испоруком која је извршена у периоду од 7. до 9. септембра ове године.

До покретања кривичног поступка дошло је на основу података које је о активностима те организоване криминалне групе прикупила Безбедносно-информативна агенција, као и захваљујући сарадњи са полицијом и тужилаштвима Француске и Босне и Херцеговине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи