Трагедија у порти нишке цркве

Старија жена и њена унука погинуле су када је у порти цркве у Нишу на њих пала грана са дрвета липе. Директор Јавног предузећа "Горица", које одржава парковске површине у Нишу, рекао да црквено двориште није у попису јавних површина.

Бака и њена унука погинуле су јутрос у кругу цркве на Пантелеју у Нишу када је на њих пала грана са дрвета липе. Несрећа се догодила нешто пре 9.30 часова када су, како се претпоставља, пролазиле испод дрвета у дворишту.

Шеф смене у Хитној помоћи Драгиња Манић рекла је да су бака, старости око 60 година, и унука, узраста око 10 година, погинуле на лицу места.

Манићева је навела да је бака имала вишеструки прелом кичме, а девојчица тешке повреде главе, због чега су преминуле на лицу места. У цркви је у време трагедије још увек трајало богослужење.

Директор Јавног предузећа "Горица", које одржава парковске површине у Нишу, рекао је да црквено двориште на Пантелеју није у попису јавних површина.

"Двориште цркве на Пантелеју где су погинуле бака и њена унука, када је на њих пало дрво, није у програму редовног одржавања Горице", рекао је директор Бранимир Јездимировић, изражавајући жаљење због велике несреће.

У Нишу је у време несреће дувао ветар, а у Метеоролошкој опсерваторији у том граду Танјугу је речено да брзина ветра није била већа од осам метара у секунди.

Истрага због несреће у дворишту цркве је у току.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи