Белгија доставила документа Караџићу

Бившем председнику Републике Српске Радовану Караџићу, белгијска влада доставила потребну документацију у вези са шверцом оружја у БИХ.

Влада Краљевине Белгије доставила је бившем председнику Републике Српске Радовану Караџићу документацију у вези са шверцом оружја у БиХ, која му је потребна за одбрану од оптужби хашког тужилаштва.

У поднеску, који је данас објавио Хашки трибунал, Караџић је захвалио белгијској влади што је показала добру вољу, и у предвиђеном року му доставила документа која се тичу процеса против оптуженог за кријумчарење оружја Жака Монсјеа.

Бивши председник Републике Српске је обавестио Судско веће да повлачи ранији захтев да се документација од белгијске владе затражи судским налогом.

Караџић своју одбрану од оптужби за злочине у БиХ заснива на тези да су војне, међународне и хуманитарне мисије, као и бројне исламске државе учествовале у шверцу оружја намењеног муслиманима, упркос ембаргу Уједињених нација на увоз оружја на босанску територију.

Суђење Караџићу, оптуженом за геноцид и друге ратне злочине током рата у БиХ од 1992. до 1995. године, почело је крајем октобра прошле године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи