Нова хапшења због шверца оружја

У акцији Безбедносно информативне агнције и француских служби безбедности, у Француској ухапшена још четири српска држављанина, због сумње да су учествовали у кријумчарењу оружја. У четвртак ухапшено 11 особа у Србији и Паризу. Могућа нова хапшења.

Ухапшена још четири српка држављанина, у акцији Безбедносно информативне агнције и француских служби безбедности у Француској, због сумње да су учествовали у кријумчарењу оружја.

У БИА кажу да се могу очекивати нова хапшења, али и откривање нових количина оружја. Да подсетимо, у четвртак је ухапшено 11 особа у Србији и Паризу и заплењена већа количина аутоматског оружја.

Безбедносно информативна агенција је пре неколико месеци дошла до информације да се са Балкана кријумчари оружје у Француску.

С обзиром на то да нису могли да прате цео шверцерски канал, о свему су обавестили француске колеге које су ухапсиле седам српских држављана осумњичених за кријумчарење. Преостали део групе је похапшен на подручју Краљева и Чачка.

Јован Стојић из БИА наводи да је оружје превожено камионом, а да се још увек не зна коме је било намењено, у Француској односно у Паризу.

"Мислимо да је кључна ствар да се открије тајни купац, да видимо коме је оружје било намењено. За такво оружје постоји доста широк спектар заинтересованих", навео је Стојић.

Због интереса истраге, још нису објављена имена осумњичених и количина заплењеног оружја. Како сазнајемо, особе које су ухапшене у Србији до сада се нису бавиле том врстом криминала.

"Према за сада прикупљеним подацима, оружје је пореклом из Србије и има и домаћег и страног оружја", навео је Стојић.

У БИА кажу да је много потенцијалних корисника кријумчареног оружја и да не желе да спекулишу о могућим купцима. Међутим, пракса је показала да то могу бити организоване криминалне групе, али и припадници неких терористичких ћелија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи