Продужен притвор Катарини Ребрачи

Суд продужио притвор Катарини Ребрачи за још месец дана. Притвор продужен и Ребрачиној мајци, Сандрини Богуновић, као и Слађани Миронији.

Виши суд у Београду продужио је за месец дана притвор Катарини Ребрачи, оптуженој за злоупотребе у фонду који носи њено име, као и Слађани Миронији и Сандрини Богуновић, изјавила је портпаролка тог суда Душица Ристић.

"Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду продужило им је притвор због постојања посебно тешких околности и због запрећене казне за кривично дело које им се ставља на терет, а која је преко десет година", рекла је Душица Ристић.

Више тужилаштво у Београду подигло је јуче оптужницу против Катарине Ребраче (38), председнице и оснивача добротворног фонда који носи њено име, због злоупотребе службеног положаја.

Осим Катарине Ребраче, оптужене су и Мирјана Христић (52), Слађана Миронија (46), и Ребрачина мајка Сандрина Богуновић (61).

Оптужница их терети да су од марта 2006. године до априла 2010. године противправно присвојиле 37 милиона динара, које су на рачуне Добротворног фонда "Катарина Ребрача" платили донатори ради едукације и информисања женске популације о превенцији рака дојке.

Против Татјане Бабац (38) тужилаштво је одустало од кривичног гоњења.

Пошто оптужница ступи на правну снагу, суд би требало да закаже суђење. За кривично дело злоупотребе службеног положаја запрећена је казна до 12 година затвора.

Ребрача је фонд основала маја 2006. године, а његове активности су започете већ у септембру те године и за кратко време је постигао све своје краткорочне циљеве, наведено је на сајту ове невладине организације. Основни циљ Фонда је борба против рака дојке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи