Одбачена Давинићева кривична пријава

Више јавно тужилаштво у Београду одбацило кривичну пријаву коју је бивши министар одбране Првослав Давинић поднео против министара Млађана Динкића и Верице Калановић и професора Стевана Лилића, због злоупотребе службеног положаја у афери "Сателит".

Одбачене су кривичне пријаве бившег министра одбране СЦГ Првослава Давинића против министара Млађана Динкића и Верице Калановић, због злоупотребе службеног положаја, као и против Стевана Лилића, због злоупотребе положаја и давања лажног исказа у афери "Сателит".

Портпарол Републичког тужилаштва Томо Зорић рекао је агенцији Бета да је тужилаштво, пошто је проверило наводе из кривичне пријаве, утврдило да не постоји основана сумња да су Динкић, Калановићева и Лилић извршили кривична дела за која се гоњење предузима по службеној дужности.

Тужилаштво је донело решење о одбацивању кривичне пријаве, рекао је Зорић.

У кривичној пријави коју је Давинић, 3. јуна ове године, поднео против Динкића, Калановићеве и Лилића наводи се да су они својим поступцима у вези са неуспешним преговорима за изнајмљивање сателита од израелске компаније "Имиџсет", свесно и са директним умишљајем произвели материјалну штету држави Србији. 

Давинић је, на конференцији за новинаре 3. јуна, рекао да је Динкић, у време док је био министар финансија, обећао Израелцима да ће наћи средства из буџета за закуп сателита.

Према његовим речима, сведочење професора права Стевана Лилића на арбитражи у Лондону помогло је Израелцима да добију поступак, а Верица Калановић је, како је тада навео Давинић, својим изјавама утицала да Србија изгуби арбитражни поступак у Лондону.

Уговор о закупу сателита од фирме "Имиџсет" тадашњи министар одбране СЦГ Давинић потписао је 2005, а међународна арбитража утврдила је да Србија треба да плати 36 милиона евра, у складу са одредбама тог документа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи