Оптужница против Ребраче

Подигнута оптужница против Катарине Ребраче, због злоупотребе службеног положаја. Оптужницом обухваћене и Мирјана Христић, Слађана Миронија и Ребрачина мајка Сандрина Богуновић.

Више тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против Катарине Ребраче (38), председнице и оснивача добротворног Фонда који носи њено име, због злоупотребе службеног положаја, потврђено РТС-у у Вишем суду.

Портпаролка Вишег суда у Београду Душица Ристић рекла је да су, осим Ребраче, оптужницом за злоупотребу службеног положаја обухваћене и Мирјана Христић (52), Слађана Миронија (46) и Ребрачина мајка Сандрина Богуновић (61).

Оне су осумњичене да су, од марта 2006. до априла 2010. године, противправно присвојиле 37 милиона динара, које су на рачуне добротворног фонда "Катарина Ребрача" уплатили донатори ради едукације и информисања женске популације о превенцији рака дојке.

Тужилаштво је предложило да се Ребрачи, Меронији и Богуновићевој продужи притвор и о том предлогу сутра ће расправљати кривично ванпретресно веће суда, рекла је Ристић агенцији Танјуг, додајући да се оптужена Мирјана Христић брани са слободе.

Татјану Бабац (38) тужилаштво неће кривично гонити.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи