Хапшења због инцидента у Пазару

У инциденту у Новом Пазару ухапшен је један број људи због кршења јавног реда и напада на полицајце и против њих ће бити поднете прекршајне и кривичне пријаве, рекао је министар полиције Ивица Дачић.

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је један број људи ухапшен због кршења јавног реда и мира и напада на полицајце у инциденту у Новом Пазару.

"Један број људи је ухапшен, а на основу квалификација Тужилаштва биће поднете прекршајне и кривичне пријаве", рекао је Дачић, апелујући на све у Новом Пазару да очувају стабилност и мир.

Министар је додао да је лако је имати "запаљиву реторику", али да је потребно довољно мудрости како би се очували мир и стабилност, указавши да је ситуација у Новом Пазару мирна и да било "какво заоштравање" није ни у чијем интересу.

Дачић је поновио да задатак полиције није да решава политичка или верска питања, већ да одржава јавни ред и мир и да су се припадници те службе у суботу тако и понашали.

Министар је додао да ће полиција тако наставити и да се понаша и убудуће, а да је "нулта граница толеранције" напад на полицајца или неку државну институцију.

Према његовим речима, полиција у суботу није водила преговоре ни са ким, осим што је била ангажована на очувању јавног реда и мира.

Угљанин: Појединци наносе штету Санџаку

Министар без портфеља Сулејман Угљанин позвао је Владу Србије да се "озбиљније позабави питањем бошњачке националне мањине", а посебно да утврди "ко су људи који представљају земљу, ко треба да се бави политиком, ко вером, а ко културом".

Угљанин је рекао да постоје појединци који наносе ненадокнадиву штету Новом Пазару и Санџаку угрожвајући даљи економски развој те области.

"Ушао сам у Владу Србије да бих кроз државне институције решавао сва она питања за која смо добили изборну подршку и наш циљ треба да буде постизање апсолутног консензуса око тога", рекао је Угљанин.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи