Праве лисице за лажне пензије

Једанаест особа са територије Војводине и Београда ухапшено због малверзација са инвалидским пензијама. Међу ухапшенима и лекар специјалиста из Новог Сада Раде Перић и доктор Радош Милановић из Сомбора, потврђено РТС-у у МУП-у.

Полиција је ухапсила једанаест особа са територије Војводине и Београда, због сумње да су злоупотребили службени положај, примали и давали мито, да би помогли у незаконитој додели права на инвалидске пензије.

Како је РТС-у потврђено у МУП-у, међу ухапшенима су и лекар специјалиста из Новог Сада Раде Перић, који је био у комисији за инвалидске пензије покрајинског ПИО фонда, и доктор Радош Милановић из Сомбора.

Сумња се да су ухапшени, у протекле три године, већем броју особа са подручја Војводине омогућили незаконито добијање инвалидске пензије.

РТС сазнаје да су осумњичени узимали од три до пет хиљада евра од свакога коме су обезбедили пензију.

Привођења су уследила после вишемечног рада полиције и обављена су у сарадњи са Вишим јавним тужилаштвом у Сомбору на територији града Сомбора, у Новом Саду, Београду, Кули и Оџацима.

Поред Перића, приведени су: Момчило Спасић из Куле, Весна Томашевић из Црвенке, Гизела Шовш из Куле, Радоша Милановић из Сомбора, Бранислав Лазић из Сомбора, Јован Стојковић из Оџака, Ненад Цветковић из Оџака, Ференц Папачек из Куле, Нада Ланчушки из Куле и Богдан Кнежевић из Београда, наводи се у саопштењу МУП-а.

Перић је, од 2007. до 2010, заједно са Момчилом Спасићем, Весном Томашевић, Гизелом Шовш и Радошем Милановићем "организовао доношење налаза лекара вештака о потпуном губитку радне способности за седам лица, која су, на тај начин, неосновано остварила право на добијање инвалидских пензија".

Весна Томашевић и Момчило Спасић осумњичени су за посредништво у примопредаји новца и сачињавању неистините медицинске документације за трећа лица.

Приведена Гизела Шовш је радила у Кули као административни радник сомборске филијале покрајинског ПИО фонда, а Радоша Милановић је био лекар специјалиста неуропсихијатрије, у Општој болници у Сомбору. У циљу доказивања осталих злоупотреба, настављају се даље провере.

Процењује се да су осумњичени, нелегалним исплатама инвалидских пензија, оштетили буџет Србије за више од 3,5 милиона динара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи