Притвор за Аврамовића

Бившем председнику Уније послодаваца Србије Стевану Аврамовићу и двојици његових сарадника одређен притвор до месец дана и против њих је покренута истрага.

Виши суд у Београду покренуо је истрагу и одредио притвор до месец дана бившем председнику Уније послодаваца Србије Стевану Аврамовићу и двојици његових сарадника због злоупотребе службеног положаја, изјавила је агенцији Танјуг портпарол суда Душица Ристић.

Ристићева је рекла да је Аврамовићу, бившем генералном секретару УПС Богдану Савићу и власнику привредног друштва "Метро на води" д.о.о. Београд Јовану Ранђеловићу притвор одређен због постојања опасности да би у току истраге могли да утичу на сведоке.

Истрага је покренута и против председника Наутичког клуба "Земун" Звонка Адамовића, али њему није одређен притвор.

За кривично дело злоупотребе службеног положаја запрећена је казна затвора до 12 година.

МУП Србије је јуче саопштио да су осумњичени ухапшени јер су током марта прошле године, супротно одлукама извршног одбора УПС-а, отуђили власнички удео Уније над "Наутичким клубом" у Земуну, који је био корисник земљишта у марини у Земуну.

Тиме је Ранђеловићу, односно његовом предузећу "Метро на води", омогућена противправна имовинска корист у износу од 15.810.000 динара за који је износ и причињена штета Унији послодаваца Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи