Масовна гробница у Андријевици?

Почела истрага због сумње да су, у централном делу Андријевице, закопани лешеви косовских Албанаца. Ископавања надгледају представници црногорског Тужилаштва, бјелопољског Вишег суда и Мисије ЕУ на Косову.

Представница за односе с јавношћу Вишег суда у Бијелом Пољу Биљана Човић, потврдила је ТВ Вијестима да је у Андријевици почела истрага, због сумње да су, у централном делу тог града, закопани лешеви косовских Албанаца.

Како јавља та телевизија, ископавања надгледају представници црногорског Тужилаштва, бјелопољског Вишег суда и Мисије Европске уније на Косову.

У касарни у Андријевици је, током рата на Косову, 1999. године, било заточено више десетина косовских Албанаца.

Врховно државно тужилаштво покренуло је радњу коју спроводи Виши суд у Бијелом Пољу и специјализоване екипе форензичара Еулекса из Приштине.

Узорци људских костију, чије порекло још није утврђено, ископане су јуче на стоваришту дрвета, на месту где се раније налазила депонија.

Месту на коме, како тврди црногорско Тужилаштво, постоји основана сумња да су закопани лешеви косовских Албанаца страдалих током рата на Косову, 1999. године, новинарима није дозвољен приступ.

У бјелопољском Вишем суду потврдили су да је започело предузимање истражних радњи поводом сумње о масовној гробници у Андријевици.

Представница за односе с јавношћу суда у Бијелом Пољу Биљана Човић изјавила је да је Виши суд у Бијелом Пољу започео извођење истражних радњи, ради испитивња чињенице да ли се, на поменутом локалитету, налази масовна гробница.

"Уколико се ови налази покажу као тачни, одредиће се ексхумација лешева и вештачање судске медицине, а све у циљу прегледа и обдукције лешева, после чега ће поступак бити настављен", рекла је Човићева за ТВ Вијести.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи