Ухапшен члан друмске мафије

Црногорска полиција ухапсила Милоша Недељковића, једног од организатора друмске мафије, на основу потернице Србије и информације српске полиције. Министар Ивица Дачић најавио поступак екстрадиције.

Милош Недељковић (50), један од организатора друмске мафије и бивши финансијски директор "Путева Србије", ухапшен је у Будви, на основу потернице Србије и на основу информације српске полиције о локацији где се налази, изјавио је Танјугу министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Интерпол Србије расписао је потерницу за Недељковићем, по налогу Посебног одељења Вишег суда у Београду, казао је Дачић и најавио поступак екстрадиције.

Специјални суд је, крајем прошле године, 41 особу прогласио кривом, јер су од 1. јула 2004. до 14. маја 2006, на наплатним рампама аутопута Београд-Ниш издавали дупле картице за наплату путарине и признанице које нису евидентиране и тако оштетили ЈП "Путеви Србије" за шест и по
милиона евра.

Казне су биле од 18 месеци до шест година, укупно 131 година и 10 месеци затвора.

На суду је ослобођено девет оптужених. Током процеса, преминула су тројица оптужених, а двојица осумњичених убили су се током истраге.

Недељковићу се изгубио сваки траг пре више од четири године, непосредно после хапшења осумњичених у случају "друмска мафија".

Његово име се није нашло на оптужници, иако су поједини сведоци у поступку тврдили да је Недељковић један од организатора преваре у којој је држава изгубила више милиона динара.

Поред Недељковића, као организатори групе означени су бивши запослени у "Путевима Србије": Милан Јоветић, Живојин Ђорђевић и Горан Стојановић и рођени брат Милоша, Зоран Недељковић, који се, у току истражног поступка, убио у Централном затвору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи