Калинић неће суђење у Београду

Одбегли припадник "Земунског клана" Сретко Калинић рекао да не жели да буде изручен Србији јер тамо "не би имао праведно суђење".

Сретко Калинић, један од осуђених за убиство премијера Зорана Ђинђића, рекао је током данашњег испитивања да не жели да буде изручен Србији "јер тамо неће имати праведно суђење", преноси Интернет портал Индекс.

Наиме, Калинића је данас, у болници у Светошимунској улици, испитао истражни судија Жупанијског суда у Загребу.

Испитан је и Драго Цесар, не чије име гласи пасош који је Калинић користио, а након саслушања сви документи и спорни пасоши послати су на графолошку анализу.

Калинић се налази у болници након што га је у загребачком Ракитју ранио такође припадник "Земунског клана" Милош Симовић, који је касније ухапшен на граничном прелазу са Србијом.

Припадник "Земунског клана" Сретко Калинић је у Србији већ осуђен на 40 година затвора због учествовања у убиству бившег премијера Зорана Ђинђића 2003. године.

Калинићу у Хрватској није одређен екстрадициони притвор, него му је 24. јуна одређен једномесечни притвор због фалсификовања исправа, односно два лажна пасоша.

Први пасош, на име Драга Цесара, Калинић добио у Полицијској управи у Загребу, због чега ће у поступку бити саслушани и запослени у тој управи, преноси Индекс.

Други хрватски пасош који је Калинић користио био је на име Младена Мандића, а издат је у једном од хрватских конзулата у БиХ.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи