Терзић долази на суђење?

После информације да је подигнута оптужница против бившег председника Фудбалског савеза Србије Звездана Терзића, његов правни заступник Владан Батић саопштио да ће се Терзић, који је у бекству, појавити на суђењу.

Правни заступник бившег председника ОФК "Београд" и Фудбалског савеза Србије Звездана Терзића, адвокат Владан Батић, саопштио је, после информације о подизању оптужнице против Терзића, да ће његов клијент доћи на суђење.

Према Батићевим речима, Терзић ће доћи на суђење "како би показао своју невиност и са свог имена скинуо љагу коју су му нанели људи лоших намера из бивше власти".

Према најави адвоката, Терзић неће улагати приговор на оптужницу да се, без потребе, не би губило време и да би се што пре заказао главни претрес.

"Терзић ће се појавити на суђењу, јер верује у правосудни систем Србије, који у последње време показује све боље резултате у расветљавању разних кривичних дела", нагласио је Батић.

"Звездан Терзић поседује материјалне доказе, комплетну финансијску документацију, тако да потпуно спокојно ишчекује почетак судског поступка", нагласио је Батић.

Према његовој тврдњи, "Терзић има и одређених здравствених проблема, па жели да буде поред своје породице због потреба испитивања и лечења".

Оптужница против Терзића

Портпаролка Вишег суда Душица Ристић претходно је саопштила да је Више јавно тужилаштво у Београду подигло оптужницу против Терзића и тројице његових сарадника, због сумње да су противправно присвајали новац од трансфера фудбалера у иностране клубове.

Осим Терзића, оптужницом су обухваћени функционери клуба Милован Икодиновић, Владимир Булатовић и фудбалски менаџер Душан Подунавац, додала је Ристићева.

Ристићева је напоменула да је оптужница подигунута 7. јула и да се оптуженима на терет ставља кривично дело злоупотребе службеног положаја, а прети им казна до 12 година затвора.

Терзић је оптужен да је 1998. године, као директор ОФК "Београда", уз помоћ Никодиновића, узео 1,1 милион немачких марака злоупотребама у преласку фудбалера Вање Грубача из ОФК "Београда" у немачки "Хамбургершпорт ферајн".

Друга тачка оптужнице Терзића терети да је, 2003. године, приликом преласка фудбалера Срђана Станића из ОФК "Београда" у московски "Спартак", закључио два уговора о трансферу, од 1,7 милиона евра и од 400.000 евра, од којих је ОФК "Београду" уплаћено 400.000 евра, а 1,3 милиона евра предузећу "Интегрејтид инвестмент сервисиз".

Тако је Терзић, према наводима оптужнице, том предузећу прибавио нелегалну корист од 1,3 милиона евра, а Управни одбор ОФК "Београда" неистинито обавестио да клубу од тог трансфера припада 400.000 евра.

Терзић, Булатовић и Подунавац оптужени су да су, крајем 2005. године и почетком 2006. године, злоупотребама у трансферу фудбалера Бранислава Ивановића из ОФК "Београда" у московску "Локомотиву" предузећу "Гардиан ворлдвајд" прибавили нелегалну корист од два милиона евра.

Булатовић је оптужен да је Подунавцу прибавио нелегалну корист од 100.000 евра, приликом преласка фудбалера Стевана Стошића из ОФК "Београда" у шпанску "Малагу".

Терзић је изабран за председника Фудбалског савеза Србије 22. јануара 2005. године, а у бекству је више од две и по године и њему ће се судити у одсуству, ако не буде ухапшен.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи