Заплењен кокаин на аеродрому

Цариници на аеродрому "Никола Тесла" спречили покушај кријумчарења око пола килограма кокаина. Дрога пронађена у личном пртљагу држављанина Републике Србије, путника Ј.Б.

На граничном прелазу  Аеродром "Никола Тесла", цариници су спречили покушај кријумчарења готово пола килограма кокаина.

Дрога је пронађена у личном пртљагу путника држављанина Републике Србије Ј.Б. који је пре седам дана допутовао из Доминиканске Републике летом преко Париза.

Ј.Б. је данас дошао да преузме своје ствари јер тада пртљаг није пристигао са њим.

Цариници су извршили рендгенску контролу пртљага и детаљан преглед, приликом кога су пронашли несесер у коме се налазило 475 грама кокаина спакованог у пет пластичних кеса.

Путник Ј.Б. је предат у даљу надлежност истражних ограна.

Сличан случај откривања дроге на том граничном прелазу забележен је пре три месеца када је кокаин пронађен у телу акустичне гитаре која је припадала путнику Ф.П. држављанину Србије, који је такође допутовао из Доминиканске Републике преко Париза, без свог пртљага и који је такође дошао пар дана касније да преузме свој изгубљени пртљаг.

Код бразилског држављана цариници пронасли кокаин

Цариници су око 22 сата на граничном прелазу аеродрома "Никола Тесла" контролом пртљага путника Д.С.Н. бразилског држављанина који је допутовао из Бразила летом преко Милана основано посумњали да се ради о покушају кријумчарења кокаина.

На основу методе анализе ризика, Д.С.Н. је заустављен ради детаљног прегледа. У личном пртљагу поменутог путника пронађене су 22 литре препарата за неговање косе чији је садржај тестиран приручним тестом за откривање наркотика који је био позитиван на кокаин - због чега се основано сумња да се ради о овој врсти дроге, наведено је у саопштењу царинске испоставе београдског аеродром.

Д.С.Н је предат у даљу надлежност истражних органа, а спорни регенератори за косу биће подвргнути додатним лабораторијским анализама.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи