Шешељ тужи новинаре

Лидер СРС Војислав Шешељ и његова супруга поднели тужбе против новинара и одговорних у листовима "Блиц" и "Прес" због, како кажу у странци, објављивања неистина да је Шешељ из Хага наручио убиство Томислава Николића.

Српска радикална странка поднела је тужбе против представника појединих медија због објављивања неистина да је председник СРС Војислав Шешељ из Хага наручио убиство лидера Српске напредне странке Томислава Николића, изјавио је функционер СРС Немања Шаровић.

Шешељ је тужио новинарку "Блица" Тамару Марковић - Суботу, а тужени су и главни и одговорни уредник тог листа Веселин Симоновић, као и власник "Блица" компанија "Рингиер", рекао је Шаровић на конференцији за новинаре.

Шешељева супруга, Јадранка, поднела је приватну кривичну тужбу против новинара листа "Време" Дејана Анастасијевића, јер је у "Блицу" изјавио да је Јадранка Шешељ донела у Београд наводни списак за ликвидацију на коме је било и име Анастасијевића, навео је Шаровић.

Јадранка Шешељ је тужила оснивача и главног и одговорног уредника листа "Прес" Драгана Вучићевића због текста у којем се тврди да је Милош Симовић у свом исказу јавном тужиоцу рекао да је Јадранка Шешељ пренела поруку о наводно нарученом убиству Николића.

СРС је у уторак поднела Републичком јавном тужилаштву кривичну пријаву против Николића, заменика председника СНС Александра Вучића и бранилаца окривљеног Милоша Симовића Желимира Чабрила и Миодрага Рашића, а пре недељу дана и против Марковић - Суботе.

"СРС инсистира да надлежни органи затраже од Николића да одговори ко је био мета наводног атентата, који је Шешељ, према лажним тврдњама лидера СНС, покушао да наручи пре две-три године из ћелије у Хагу, затим преко кога је Шешељ наводно наручио убиство, ко је требало да буде наводни атентатор и зашто се Николић тада није обратио надлежним органима", саопштено је на конференцији за новинаре.

Шаровић је оценио да власт у Србији обмањује грађане да су питање уласка у ЕУ и независност Космета, односно очување територијалног интегритета Србије, два потпуно одвојена питања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи