Хаџи Антић о Пуканићу

Бивши директор листа "Политика" Драган Хаџи Антић, изјавио на суђењу за убиство власника хрватског "Национала" Иве Пуканића, да је иза Пуканића остало 500 страница компромитујућег материјала за многе јавне личности у Хрватској.

На суђењу за убиство власника хрватског "Национала" Иве Пуканића пред Специјалном судом у Београду, бивши директор листа "Политика" Драган Хаџи Антић изјавио је да је иза Пуканића остало 500 страница компромитујућег материјала за многе јавне личности у Хрватској.

"Јесте покојник, али иза њега је остало 500 страница компромитујућег материја за многе јавне личности у Хрватској", рекао је Антић на суђењу Сретену Јоцићу званом Јоца Амстердам и његовој групи, оптуженој за убиство Пуканића и његовог сарадника Нике Франића.

Хаџи Антић је рекао да је издавачкој кући чији је власник, за објављивање тог материјала тражено 50.000 евра, не наводећи ко му је то тражио.

Према његовим сазнањима, материјал се односи на јавне личности из света политике и бизниса у Хрватској.

"Неко је рекао да има тај материјал у Загребу. Потражићу јер и мене то занима. Ако будем сазнао врло радо ћу вам јавити", рекао је Антић обраћајући се судском већу.

Јоцић је, са оптуженичке клупе, предложио да позајми 50.000 евра Антићу, како би откупио тај материјал, за који верује да би могао да расветли Пуканићево убиство.

Хаџи Антић је навео да је био "шокиран" када је чуо да је Јоцић звани Јоца Амстердам, са којим се интензивно дружио последње четири године, доведен у везу са Пуканићем.

"Мислим да Јоцић није ни знао ко је Пуканић. Ја сам знао и ко је и шта је радио, посебно у вези са медијским рекетирањем", посведочио је Хаџи Антић.

Према његовим речима, Јоцића познаје од раније, јер је, као директор "Политике" имао прилике да упозна разне људе, описујући га као пословног човека и патриоту који је преговарао са компанијама у иностранству о неким пословима у Србији.

Хаџи Антић је рекао да Јоцић није био у Хрватској нити Црној Гори 2008. године, када је Пуканић убијен и да то зна пошто су комшије.

Како је истакао, познаје и Слободана Ђуровића коме се за исто кривично дело суди у Хрватској, виђао се са њим и Јоцићем у Београду, описујући Ђуровића као успешног пословног човека и бизнисмена.

Пуканић и Фрањић убијени су у Загребу, октобра 2008. године. Поред Јоцића, оптужени су и Жељко Миловановић и Миленко Кузмановић.

У оптужници Тужилаштва за организовани криминал наводи се да су њих тројица та дела извршили деловањем у оквиру осмочлане међународне организоване криминалне групе чији су припадници били држављани Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине.

Оптужени су, према наводима оптужнице, убили Пуканића за новчану награду од најмање 1,5 милиона евра. Суђење ће бити настављено у петак.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи