Нисам наручио убиство Николића!

Лидер СРС-а Војислав Шешељ негирао је у судници Хашког трибунала да је из притвора наручио убиство некадашњег сарадника Томислава Николића, рекавши да је то "лаж и клевета".

Пред Хашким трибуналом лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ негирао је да је наручио убиство свог некадашњег сарадника Томислава Николића и истакао да су такве тврдње производ договора Александра Вучића са адвокатима ухапшеног члана "земунског клана" Милоша Симовића.

"То су све лажи и клевете. Никада у животу нисам био умешан ни у једно убиство и недолично кривично дело", рекао је Шешељ, уз опаску да му се до сада судило само за политичке деликте.

"Вучић и Симовићеви браниоци Желимир Чабрило и Милош Рашић договорили су се да инструишу Милоша Симовића да ме лажно оптужи ради што већег јавног ефекта", тврдио је Шешељ, сугеришући да је циљ био раст популарности Николићеве и Вучићеве Српске народне странке.

Као "највећи проблем", Шешељ је навео то што "и Николић и Вучић тврде да сам наручио убиство преко своје жене Јадранке Шешељ".

Према његовим речима, циљ таквих тврдњи је да му се ограниче посете супруге у притвору у Схевенингену.

Шешељ је упозорио судије да ће престати да узима лекове, већином за срце, уколико му, као последица тврдњи да је убиство наводно наручио преко супруге Јадранке, Трибунал ограничи супругине посете.

Председавајући судија Жан-Клод Антонети узвратио је оптуженом да "не уцењује".

Лидер радикала је судијама пренео и тврдње Николића да је он преко Вучића раније, док су сви били сарадници у СРС, већ покушао да из притвора наручи једно убиство, као и да је новинар Дејан Анастасијевић тврдио да Шешељ стоји иза покушаја његовог убиства.

"Појавиле су се поново и оптужбе да сам био умешан и у убиство премијера Зорана Ђинђића", рекао је Шешељ, наглашавајући да су то "све клевете и лажи".

Шешељ је назначио и да су његови сарадници поднели кривичне пријаве против Николића, Вучића и адвоката Милоша Симовића.

У притвору Трибунала у Схевенингену Шешељ је од 24. фебруара 2003. године када се добровољно предао пошто је против њега подигнута оптужница због злочина над несрбима 1991-1993. године.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи