Кривична пријава због утаје пореза

Против шест особа, пореска управа поднела кривичну пријаву због утаје пореза. Пријављени оштетили државни буџет за више од 404 милиона динара.

Пореска управа саопштила је да је Првом основном јавном тужилаштву у Београду поднела кривичну пријаву против шест особа због сумње да су извршили кривично дело пореске утаје, чиме су оштетили државни буџет за више од 404 милиона динара.

Пријављени су директор Д.К, заступник Д.М. и финансијски директор привредног друштва "Монтера" Б.Н, као и директор привредног друштва "Комонт" С.К, оснивач привредног друштва "АЛ-БМ" Б.И и директор привредног друштва "Гортам" Г.З, сви из Београда, наведено је у саопштењу.

Пријављени су извршили кривична дела пореска утаја, неосновано исказивање износа за повраћај пореза и порески кредит и неуплаћивање пореза по одбитку и тиме оштетили буџет Србије за 404.104.605 динара.

У саопштењу је истакнуто да је, између осталог, Д.К. са Д.М. и Б.Н, а уз помагање С.К, Б.И. и Г.З, у намери да избегне плаћање пореза извршио кривично дело пореска утаја јер је од јуна 2007. до децембра 2009, доношењем фиктивне одлуке о преносу дела имовине привредног субјекта "Монтера" на новоосновано привредно друштво извршио узимање дела имовине у вредности око 356 милиона динара за сопствене потребе.

Из Пореске управе наводе и да је Д.К. у саизвршилаштву са Б.Н, у намери да неосновано оствари право на порески кредит извршио кривично дело неосновано исказивање износа за повраћај пореза и порески кредит, као и да је извршио кивично дело неуплаћивање пореза по одбитку.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи