Инцидент у Галеници

У сукобу групе младића и полиције, у београдском насељу Галеника, двојица младића завршила су у Ургентном центру. Повређених има и на страни полиције.

У београдском насељу Галеника, догодио се инцидент између припадника полиције и групе младића. Све је почело када је један од младића који су седели за столом испред кладионице, позвао полицајце да им се придруже.

Према речима једног од повређених младића, полицајци су их грубо легитимисали и малтретирали.

Полиција је најпре затражила личне карте, а када смо им рекли да немамо, позвали су појачање, каже младић који је учествовао у инциденту и додаје да је, потом, један од полицајаца "извадио пендрек и почео да ломи све што је било испред њега".

Полиција тврди да је у кладионицу дошла по позиву и да су поступали у складу са својим службеним овлашћењима.

Начелник Полицијске управе Београд Слободан Вуколић каже да је ауто-патрола полицијске станице "Земун" покушала да легитимише четири особе, а када су полицајци нападнути, позвана је још једна патрола.

"Лица која су напала полицијску патролу су вишеструки повратници због више кривичних дела крађа и кривичних дела са елементима насиља", каже Вуколић.

Учесници инцидента рекли су, међутим, да раније нису имали сукоба са полицијом и да нису осуђивани.

МУП испитује евентуална прекорачења овлашћења

Mинистарство унутрашњих послова Србије саопштило је да су четири лица осумњичена за напад на полицајце у вршењу службене дужности, у башти кафе бара "Бар-бар" у Земуну, као и да је формирана комисија која треба да утврди да ли су полицајци, приликом одбијања напада, евентуално прекорачили овлашћења.

"Осумњичени за ово кривично дело, Милош В. (1980), Немања С. (1982), Миодраг П. (1974) и Петар Ћ. (1969) су, задајући ударце рукама и ногама по глави и телу, физички напала полицијске службенике ПС Земун, који су у поменутом објекту успостављали нарушени јавни ред и мир", наводи се у саопштењу.

Како се додаје, у покушају да одбију напад, полицајци су према осумњиченима применили средства принуде, после чега су их довели у службене просторије.

Уз консултацију са надлежним тужилаштвом, против Милоша В. и Немање С. биће поднета кривична пријава, због постојања основа сумње да су извршили кривично дело напад на службено лице у вршењу службене дужности, док су Миодрагу П. и Петру Ћ. уручени позиви да се, по завршетку хоспитализације, јаве полицији ради саслушања.

У оквиру ПУ за град Београд формирана је комисија у циљу утврђивања оправданости и правилности употребе средстава принуде и евентуалног прекорачења полицијских службеника.

Сигурносне камере снимиле су све што се дешавало, али како каже адвокат групе младих, снимак ће накнадно бити доступан.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи