Осуђени због мита у станоградњи

Председник Управног одбора крагујевачког превозника "Аутосаобраћај" Владан Живановић осуђен на годину и по дана затвора због примања и давања мита у станоградњи. За исто кривично дело осуђено још пет људи.

У Вишем суду у Крагујевцу изречене су казне затвора у трајању од три месеца до годину и шест месеци за шест особа ухапшених средином маја због примања и давања мита у станоградњи, изјавила је вршилац дужности преседника тог суда Зорица Ђурић.

Наглашавајући да је пресуда неправоснажна и да је свим осуђенима укинут притвор, Ђурићева је рекла да је председник Управног одбора крагујевачког превозника "Аутосаобраћај" Владан Живановић, због примања мита у износу од 95.000 евра, осуђен на казну затвора у трајању од годину и шест месеци затвора.

Ђурић је додала да је Живановићу одузета имовина стечена извршењем тог кривичног дела.

Због давања мита, на казну затвора у трајању од шест месеци осуђен је власник фирме "Џода   Компани" Томислав Ђорђевић, док су на казну затвора у трајању од по четири месеца затвора осуђени начелник одељења аналитике у крагујевачкој полицији Горан Дивац, власник предузећа "М.В. Лулић" из Опорнице Милоје Раичевић и власник предузећа "Жигоље" из Лешка Љубодраг Шљивић.

Власнику аутопревозничке радње "Ренде" Миленку Цмиљанићу изречена је пресуда на казну затвора у трајању од три месеца.

Осуђени испод предвиђене затворске казне

Вршилац дужности Вишег суда је у изјави Танјугу указала на брзину судског процеса у овом случају, али чињеницу да су сви осуђени испод предвиђене законске казне није желела да коментарише јер, како је рекла, "она није била судија у том процесу" и то је "дискреционо право судије у процесу који води".

Ђурићева је додала да наш закон за кривично дело примања мита предвиђа казну затвора у трајању од две године до 12 година затвора, а за давање мита од шест месеци до пет година.

Припадници Министарства унутрашњих послова Управе криминалистичке полиције и Полицијске управе у Крагујевцу ухапсили су ову групу у наставку борбе против корупције.

Како је тада саопштено, Живановић је у фебруару прошле године тражио и добио мито у износу од 95.000 евра од Ђорђевића.

Ђорђевић је, по претходном договуру, новац прикупио са Цмиљанићем, Дивцем, Шљивићем и Раичевићем, како би им Живановић омогућио изградњу стамбено-пословног објекта на плацу "Аутосаобраћаја" у строгом центру Крагујевца.

Такође, Живановић је издејствовао и закључивање уговора о заједничкој градњи између предузећа "Аутосаобраћај" и Ђорђевићевог предузећа "Џода ММ Компани".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи