Институт чека извештај инспекције

Институт за онкологију и радиологију Србије данас очекује извештај Министарства здравља о ванредној провери квалитета стручног рада, које је спроведено у тој установи. Како РТС сазнаје, о афери Краба, и ономе што пише у извештају, сутра ће говорити министар Томица Милосављевић.

Вршилац дужности директора Института за онкологију и радиологију Србије Душан Милеуснић очекује да до краја дана у Министарство здравља стигне извештај о инспекцијском надзору и ванредној провери квалитета стручног рада, које је спроведено у тој установи.

"Према нашим сазнањима данас је извештај послат из Новог Сада у Министарство и Институт за заштиту здравља Батут, те се из чисто формалних разлога очекује у току поподнева јер се чека  потпис још једнога члана", рекао је Милеуснић.

Милеуснић такође очекује да ће извештај бити аргументован и смирујући пре свега, како је рекао за пацијенте, али и за Институт после свега што је написано и речено о раду те установе.

Да ли је извештај стигао у Министарство здравља и Институт Батут није било могуће проверити.

Како РТС сазнаје, о афери Краба, и ономе што пише у извештају, сутра ће говорити министар здравља Томица Милосављевић.

Министарство здравља покренуло је 1. јула инспекцијски надзор и ванредну проверу квалитета стручног рада у Институту за онкологију и радиологију Србије, после хапшења директора Ненада Боројевића и три његова сарадника, под сумњом да су умешани у корупцију у вези са набавком цитостатика.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи